Cejlońska czarna herbata z dodatkiem kawałków imbiru, cynamonu, goździków i trawy cytrynowej.
Ceylon Spice Chai jest połączeniem czarnej
cejlońskiej herbaty z przyprawami. Ze względu na dobór aromatów idealnie
sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym.
Masa netto: 40 g (20x2 g)
Składniki: czysta czarna cejlońska herbata, imbir (10%), cynamon (10%), goździki (7%), trawa cytrynowa (5%).
Kraj pochodzenia: Sri Lanka.
Zebrano i zapakowano: Republika Sri Lanka (Cejlon).
Oryginalny cejloński "Chai" łączy w sobie słynne przyprawy - bogate, aromatyczne goździki, rozgrzewający imbir i słodkawą korę cynamonu - oraz czarną herbatę typu BOP (Broken Orange Pekoe) z plantacji Doombagastalawa. Napar pikantny i orzeźwiający.
Wokół herbaty | W Chinach od wieków praktykowany jest uroczy zwyczaj przesyłania przez kawalera rodzinie panny młodej paczki z nie byle jaką herbatą. Jeśli podarunek zostanie zaakceptowany – czyli rozpakowany, zaparzony i wypity – oznacza to udane zaręczyny :). Dlaczego akurat herbata stała się w chińskiej tradycji symbolem miłości? Przede wszystkim dlatego, że jest rośliną niedającą się przeszczepić – musi zostać zasadzona i właśnie ta jej cecha traktowana jest jako znak lojalności, stałości, jedności i trwałości – tego wszystkiego, co charakteryzuje idealny związek.
Importer: Gourmet Foods Sp. z o.o., ul. Wybrzeże Gdyńskie 6A, 01-531 Warszawa;
+48 22 8342203, www.gourmetfoods.pl, info@gourmetfoods.pl; www.dilmah.pl
Producent: MJF Holdings Ltd 111 Negombo Road, Peliyagoda, Sri Lanka, +94 11 482 2000, www.dilmahtea.com
Herbatę nelaży przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.